Sport och FitnessFotboll

EURO 2000: resultat och fakta

EURO 2000 tog de två länderna - Belgien och Nederländerna. Det hände för första gången i historien. EM 11 var mer spännande än turneringen 1996. Deltagande lag på UEFA EURO 2000 fanns 16. Prefabricerade nöjda publiken med en spännande match med oförutsägbara resultat. Många svaga grupper kunde presentera en sensation, spela stjärnornas kompositioner. EURO 2000 ryska laget kunde inte komma ut.

kval

Det var inte i kvalomgångar sensationer. Den mest intressanta gruppen började i Frankrike, Ukraina, Ryssland, Island, Armenien, Andorra. För att nå slogs fyra lag. Tre börjar spel för Ryssland var misslyckanden. Men då laget kunde ge en kraftfull serie av sex matcher. I den sista matchen i Ryssland, gjorde ett misstag, bakom Ukraina, som senare gav vika för Slovenien i play-offs. Frankrike gick till EURO 2000 från första hand.

grupp A

Gruppen ingår: Portugal, Rumänien, England och Tyskland.

I gruppspelet i den rumänska landslaget var något otroligt. Hon lyckades slå England med ett resultat på 3: 2 och spelade oavgjort med Tyskland. Endast Portugal kunde stoppa rumäner. Mycket dåligt agerat England, efter att ha vunnit endast seger. Fel var Tyskland, efter att ha förlorat två matcher och dras. Denna nivå av matchen från tyskarna i Euro 2000 fotboll väntade inte någon.

I slutspelet ut Portugal och Rumänien.

grupp B

I gruppen var: Italien, Sverige, Belgien och Turkiet.

Det fanns ingen sensation. Italien, som är favoriter, tog första plats, med ljusa spelet var det inte. För andra plats i resten av lagen som slåss grupp. Belgarna började bra, slå Sverige i det första spelet, men sedan att sakta ner och gav vika för turkarna 0: 2 genom att dem till andra plats.

I slutspelet åkte han till Italien och Turkiet.

grupp C

I gruppen var: Spanien, Jugoslavien, Norge och Slovenien.

Spanien i gruppen var tänkt att vara klar favorit. Men detta skedde inte. EURO 2000 fotboll kommer att bli ihågkommen för sin otydlig början. I den första matchen av laget förlorade mot Norge med en poäng på 1: 0. Slovenien gav inte förnimmelser, förlorar 2: 1. För att avsluta slutspelet Spanien fick slå Jugoslavien. Genom den 90: e minuten av Jugoslavien ledde med en poäng på 3: 2. I början av extra tidstillägg jämfört med spanjorerna igenom, men det är inte tillräckligt. Under de sista sekunderna i Spanien lyckats arbeta ett mirakel genom att göra poäng den fjärde mål.

I slutspelet förra Spanien och Jugoslavien.

grupp D

I gruppen var: Nederländerna, Frankrike, Tjeckien och Danmark.

Matcher i gruppen kommer att bli ihåg inte bara ett spännande spel, men även domarnas skandal. Duel Nederländerna, var Tjeckien hålls i ovisshet. Tjeckien ledde spelet, och matchen kom till ett slut. Det verkade som Nederländerna studsa. I slutet av spelet för en mycket tvivelaktig foul domaren in en straff och har genomförts.

De nådde slutspelet Nederländerna och Frankrike.

kvartsfinalen

Matchen Spanien-Frankrike var den mest intressanta i EM 2000 kvartsfinal. Kompositionerna enligt båda lagen var imponerande. Spanien började väldigt tryggt, omedelbart skapat flera farliga ögonblick vid portarna till franska, men målvakten spelas på ett tillförlitligt sätt. Vid ett tillfälle Djorkaeff gör standard och Zidane skickar bollen i nätmaskorna. Fem minuter senare, Spanien och fick straffskytt. Djorkaeff i sista minuten tar igen Frankrike framåt. Vid slutet av Spanien har en chans, men Raúl misslyckades att göra mål med en "point".

Duel Nederländerna, Jugoslavien skulle bli spännande. Nederländska innan matchen inte anses klara favoriter, dessutom många inte ser dem i semifinalen. Men Jugoslavien, som visade gruppen ett otroligt spel, förstördes av den holländska. Många analytiker har inte kunnat förklara detta misslyckande. Holland höll också det bästa spelet i turneringen, vann med en poäng av 6: 1.

Rumänien i opposition misslyckades att överraska med Italien. Från laget som lyckades slå England i gruppspelet, vi förväntade oss mer. Totti och Inzaghi poäng bollen, skickade Rumänien hem. Unprepossessing spel stod ut George Hadzhi, som under andra hälften fick två gula kort.

I matchen Portugal-Turkiet favorit var uppenbart. Nuno Gomes gjorde två mål, kastade turkarna ut ur turneringen. Turkiets exit i slutspelet var redan en stor framgång, så missnöjda rop fans var det inte.

semifinalen

Duellen mellan Nederländerna och Italien var utsmyckning av turneringen. Detta var inte den sista UEFA EURO 2000, men inte sämre än förvärra. Favoriterna ansågs nederländska. De hade den ljusaste attack som redan har lyckats imponera på publiken. Italien motsatte sig en balanserad försvar. Italienarna var tvungen att spela med tio män från den 34: e minuten. Två påföljder infördes i Toldo gate, men yrkesjägare och Rod lämnade italienarna i spelet. Allt avgjordes i straffar, som Italien var mer stabil och vidare.

I matchen Portugal-Frankrike bröt den andra raden. I huvud tid lag gjorde bollen och flyttade spelet till extra. I slutet domaren delar ett straff för ett brott för vilket har sido domaren. Zidane korrekt genomfört standarden och ledde Frankrike till final.

EURO 2000 finalen

Denna spännande UEFA kunde inte avsluta bleknat finish. Och så hände det. På den 55: e minuten, italienarna gick vidare tack vare ett mål Delvecchio. Fram till slutet av halv de höll fördel. På den extra minut bollen är vid portarna till Italien. I extra tid Frankrike gjorde en "gyllene" mål och rycker trofén UEFA EURO 2000. Frankrike och Italien - de mest intressanta matchen var finalen i många år.

Turnerings arrangörerna förde enorma vinster. Tändstickor besöks av miljontals fans. EURO 2000 gav publiken en hel del positiva känslor och intressanta slagsmål.