Sport och FitnessFotboll

FIFA World Cup 1998. Lag, poäng

1998 FIFA World Cup hölls i Frankrike i flera städer, och förde varandra topplag från hela världen, som representerar ära sitt land. Men segern kunde bara en, så de slogs med full kraft till de sista sekunderna av att kämpa för varje boll. Detta mästerskap var sextonde i historien, och han hölls som vanligt under sommaren. Song of The Cup of Life av Ricky Martin (engelsk version av sin hit La Copa de la Vida) - den officiella nationalsången för 1998 FIFA World Cup. Huruvida detta turnering var skiljer sig från alla de tidigare? Han är inte bara annorlunda, men var revolutionerande förändrats sedan finalen i turneringen för första gången var tjugofyra lag, så många som trettiotvå. Men VM 1998 mindes naturligtvis inte bara detta, men även ett stort antal spännande matcher.

Venue

Varje person som är helt själv, som var värd VM fotboll i 1998 - det hände i Frankrike. Men det är värt att notera att matcherna i den sista delen av turneringen hålls en gång i tio städer i hela landet. I detta fall inblandade var så stora arenor, såsom "Velodrome" i Marseille (60 miljoner tittare) och "Parc des Princes" i Paris (49 tusen människor), och små - "Parc Lescure" i Bordeaux och "La Mosson" i Montpellier (innehållande högst 35 tusen åskådare). Den största stadion i turneringen var "Stade de France" i Sen Deni, som rymmer 80.000 åskådare. Som ni kan se, var staden och stadion där mästerskapet hölls mycket varierande, men de delar andan i turneringen, som hålls upp för en månad bara fötter över hela landet. Franska böka för hans landslag, men också ett stort antal människor från andra länder kom för att stödja sina favoriter.

gruppspelet

FIFA World Cup 1998, som ni vet, har utökats till 32 lag - respektive, och antalet grupper ökades till åtta. Som ett resultat, från varje grupp av två kommandon, som sedan spelas tillsammans i det slutliga 1/8. I grupp var en favorit i mästerskapet i brasilianska företag norrmän och Scots marockaner. Förväntat från gruppen gick brasilianare och norska med sex och fem poäng, respektive.

I grupp B var chilenarna italienare, österrikare och kamerunare, och även här fanns det inga överraskningar - italienarna och chilenarna ur gruppen är att landslaget i Chile gjorde det bara knappt, efter att ha spelat tre matcher oavgjort, men förväntar sig av det mycket mer.

I grupp C var värdar för mästerskapet, som lätt vidare till nästa omgång, vinna alla matcher vinner. Franska bolaget gjorde danskarna och lämnar efter Sydafrika och Saudiarabien. Men i grupp D hade ett första överraskning - i slutspelet lämnade inga det spanska laget som förlorade öppnandet av mästerskapet, landslaget i Nigeria, som så småningom vann första plats i gruppen, medan den andra visade sig Paraguay. Bulgarien med ett poäng slutade på sista plats. I grupp E var en mycket snäv strid, och tills nyligen det inte klart vem som kommer att släppas i slutspelet. Som ett resultat, med samma antal poäng i nästa steg och vi passerade holländska mexikanska, och en belgisk nordkoreaner flög ut ur turneringen.

I grupp F i stort sett allt var klart från början - Tyskland och Jugoslavien var mycket stark, bara USA kunde göra dem åtminstone en viss konkurrens - men de lyckades inte, liksom Iran. En annan oväntad genombrott kom i gruppen G - Rumäniens landslag har varit stark och i en grupp med England, Colombia och Tunisien, förebådade det en hård kamp för överlevnad. Men i slutändan rumän var först och lämnar efter sig colombian, eftersom den brittiska ockuperade den andra positionen. Tja, i den sista gruppen - H - argentinare tyst av första, kroaterna från andra, medan Japan och Jamaica har utelämnats ur turneringen. Efter gruppspelet i VM 1998, flyttade han till scenen 1/8 finaler.

1/8 finalen

I detta skede fotbollslaget, som tog de två första platserna i sina grupper, har spelat varandra "on the fly". För att spela en match, och vinnaren går vidare till nästa steg i turneringen. Turnering favorit Brasilien laget slog Chile laget med en förkrossande poängen 4: 1, tack vare den dubbla Sampaio och Ronaldo och deras framtida motståndare danskar besegrade nigerianer med samma poäng - och framstående Moeller, Laudrup, Sand och Helveg. Gollancz med stora svårigheter slagen jugoslaverna - 2: 1, öppnade Bergkamp poäng, Komljenovic utjämnade och bara den andra minuten tillsatt Davids ryckte seger för sitt lag.

Matchen visade sig vara den brittiska och argentinarna är mycket spektakulära - i början av matchen lagen utbytte gjorde ett straff, då Owen förde England framåt utjämnade Sanetti. I slutändan, allt beslutades i straffar, där argentinarna var lyckosammare. Italienarna i hans varumärke Catenaccio stil slå norrmän 1: 0 (mål gjordes av Vieri), och den franska drabbades av en chock i arenan "Stade Félix Bollaert", som de kommer att minnas för en lång tid - under ordinarie tid för matchen mot Paraguay mål var inte, och bara i den andra lagt halv Blanc kunde göra mål en gyllene mål. Tyskarna plötsligt började ge vika under matchen mexikaner, men Klinsmann och Bierhoff kunde avgöra resultatet till förmån för det tyska landslaget. Tja, kroaterna besegrade rumän med poängen 1: 0 - Suker gjorde det enda målet straffskytt. I enlighet med reglerna i turneringen, fotbollslag redan känner sina motståndare i nästa steg.

1/4 finalen

Mycket intressant match gav fans lag i Brasilien och Danmark - har redan i den andra minuten Jorgensen tog danskarna framåt, men Bebeto kvitterade tio minuter senare. Då Rivaldo gjorde det andra målet för danskarna, som under andra halvåret kunde kvittera insatser Laudrup, men Rivaldo gjorde två mål och ledde brasilian i semifinalen - 3: 2. Dutch upprepade sitt tidigare match, men mot Argentina som rivaler - Kluivert gjorde först, men efter fem minuter av Lopez kvitterade, och endast i stopptid under de senaste tre minuter Bergkamp drog ut en seger. Fransmännen hade också en liknande match, att inte avslöja vinnaren mot Italien i huvud- och extra tid. Men värdarna vann på straffar, som det avgörande ögonblicket Di Biagio träffade ribban. Men i den sista matchen av överraskning var kroaterna som shutout nederlag tyskarna med poängen 3: 0 (gjorda mål Jarni, Vlaović och Suker).

1/2 finalen

Semifinalerna var två otroliga strider, och fann att de två bästa lagen, och har identifierat två lag som kommer att spela i matchen för tredje plats. I en match av den holländska och brasilianare Ronaldo öppnade poäng, och Nederländerna landslaget misslyckats med att utjämna hans enda tre minuter före slutet av mötet - Målskytt var Kluivert. I straffar hjälten för dagen var Taffarel, den brasilianska målvakten, som träffade två av de fyra stroke holländarna medan brasilian har genomfört alla fyra. Den första halvan av matchen den franska och kroater passerade utan mål, men andra började mycket smart - på 46 minuter öppnade poäng Suker och 47 Thuram kvitterade det. Och samma Thuram, som blev hjälten i matchen, kom fram till Frankrike, så hon vann 2: 1, vilket innebär att resultatet i finalen.

Match om tredje plats

Matchen om tredjeplatsen var upptagen - Kroatien tog ledningen redan på 13 minuter tack vare ett mål Prosinecki, men efter åtta minuter Zenden utjämnas. 35 minuters Suker kroater ledde återigen framåt, och före utgången av matchen förblev ställningen oförändrad - 2: 1, vann den kroatiska landslaget brons.

finale

Tja, finalen mellan värdarna och favoriter var förvånansvärt ensidig. Redan i första halvlek, Zinedine Zidane gjorde två mål i Taffarel portar, och i den tredje minuten tillsatt Emmanuel Petit begravd brasilian - 3: 0, och den franska vinna VM hemma.

skyttekung

Davor Suker Kroatiens landslag var den bästa målskytt i turneringen, poäng sex mål på sju matcher. Men det är också värt att notera Kristiana Veri och Gabriel Batistuta, som flydde från Shuker bara en boll, men tillbringade två matcher mindre.